Tiraspol Selfie Wall

Tiraspol selfie wall

Een foto met een verhaal.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de selfies. Dit is dan ook geen ‘gewone’ selfie. Volgens Kerttu (links) staat dit weerspiegelende raam van de Hi-Tech elektronicawinkel bekend als de Tiraspol Selfie Wall. Want zo kun je tegelijkertijd op de foto met de Nationale Bank van Transnistrië (rechts), die haar eigen roebel uitgeeft, én met de hoofdstraat van deze stad: Strada 25 Octombrie. De naam van deze straat verwijst naar de Sovjetrevolutie van 1917, toen onder leiding van Lenin (die natuurlijk verderop in de straat prijkt) de Bolsjewieken een staatsgreep pleegden. De inwoners van het zelf uitgeroepen land Transnistrië zijn trots op Tiraspol. “Het is er veel schoner dan in Chisinau”, zeggen ze met een kleine sneer naar de hoofdstad van Moldavië, hun officiële hoofdstad. Schoon is het ja, maar vooral ook erg leeg. Er zijn haast geen mensen om van de blinkende straten te genieten. Schoonheid is ook niet alles.

Geef een antwoord