Help en geef een jurk weg

Het is best zonde als al die mooie jurkjes in de kast blijven hangen. Die kun je ook hergebruiken, dacht Margo den Ouden (31). Zij is oprichtster van 46 Dresses.

img_2739

,,Er zijn zo veel vrouwen die zich even geen nieuwe jurk kunnen veroorloven. Voor hen wil ik graag iets betekenen”, zegt de Utrechtse Margo den Ouden van 46 Dresses.

Vrouwen kunnen bij 46 Dresses een jurk huren voor speciale gelegenheden. Van de opbrengst van de verhuur koopt De Ouden nieuwe jurken voor vrouwen die even iets minder te besteden hebben.

Tweedehands
Debby is een van de vrouwen die een jurk in ontvangst mag nemen.,,Ik ben helemaal niet materialistisch en koop eigenlijk alles tweedehands, maar zo’n jurk als deze, dat is toch echt wel anders. De stof is lief voor je huid, alsof er een engeltje om je lichaam zit”, zegt Debby Jacobs (34).

Ze is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Na haar eerste zwangerschap werd haar contract als receptioniste niet verlengd. Ze zou als moeder niet flexibel genoeg zijn. In diezelfde tijd had ze problemen met haar partner, wat uiteindelijk resulteerde in een scheiding. Nu moet ze van het minimum rondkomen.

Cadeau
Hoewel Debby vindt dat er in Utrecht veel hulp voor haar is, blijft er helaas weinig geld over om zichzelf eens iets cadeau te doen. ,,Mijn verloskundige zag dat het niet zo goed met me ging en nomineerde mij voor een jurk bij 46 Dresses.”

Inmiddels heeft Debby haar leven weer opgepakt en is ze bezig met het schrijven van een boek. ,,Dat ik deze jurk nu krijg, geeft me zo’n goed gevoel. Het klopt gewoon, ik zie weer mogelijkheden.”

46 Dresses
Door vrouwen als Debby raakte Margo ge├»nspireerd om 46 Dresses te beginnen. De naam verwijst naar het aantal jurken dat Margo zelf ongebruikt in de kast had hangen. Nu, een jaar later, zijn er door donaties van enthousiaste vrouwen al meer dan 200 jurken, waardoor Margo’s huis bijna uitpuilt.

Dit artikel verscheen eerder in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Geef een antwoord