Ontdek Jordanië tijdens de ramadan

De obers toveren nog snel ergens drie plastic krukjes vandaan. Twee om op te zitten, één voor de iftarmaaltijd. Alhoewel, wij hebben niet gevast vandaag, dus kun je het dan wel zo noemen? Ik verlang wel enorm naar een slokje water. Of eigenlijk naar een hele fles.
Het is bijna kwart voor acht. Auto’s scheuren voorbij, om zo snel mogelijk thuis te zijn en te kunnen eten. De straten lopen leeg, alle stoepen stromen vol met families die vandaag uit eten gaan. De muezzin klinkt door de straten. We kijken om ons heen, mogen we nu al eten of niet? Uit beleefdheid wachten we tot anderen het startschot geven.

Op vakantie naar Jordanië tijdens de ramadan heeft mij veel geleerd over de islam. Hoe vaak mensen het in Nederland aan me wilden uitleggen, ik snapte dat idee van een feestmaand gewoon niet. Maar door de gezellig verlichte straten en de saamhorigheid tijdens het eten, kreeg ik ineens een gevoel van kerst. En hoe noemen wij december? Juist, onze feestmaand. Eet smakelijk!

Psst, bekijk nu hier meer foto’s uit Jordanië.

Geef een antwoord