evangelische kerk bosnie journalist

Kroaten, Serviërs en Bosniërs broederlijk bijeen

In de evangelische kerk in Sarajevo komen gelovigen uit verschillende bevolkingsgroepen in Bosnië en Herzegovina elke zondag samen. ‘Er is hier weinig en misschien wel geen sprake van nationalistisch gedachtegoed.’

Sarajevo

Behalve het informatiebord in de voortuin en het groepje mensen dat op deze vroege zondagochtend richting het gebouw loopt, zijn er vanaf de buitenkant weinig aanwijzingen dat in dit woonhuis een evangelische gemeente samenkomt. Het is begin januari en vanuit de ramen van de kerk is er uitzicht over de besneeuwde daken van Sarajevo. Voorganger is ook deze morgen dominee Slavko Hadžic (49). ‘Ik herinner me dat er een keer anderhalve meter sneeuw lag en dat we dagenlang aan het scheppen waren om de toegang tot de kerk vrij te maken.

Lees het artikel op de website van het Nederlands Dagblad.

Geef een antwoord