Scholen Bosnië zorgen voor migrantenkinderen

In het noorden van Bosnië, aan de grens met Kroatië, hoopt een grote groep migranten nog altijd op een toekomst in de Europese Unie. Hun kinderen krijgen nu onderwijs op de Bosnische scholen.

Trots laten ze hun Bosnische schoolboeken zien. Voor de tweeling Hasan en Husein (14) uit Azerbeidzjan begint een nieuw schooljaar in Bihac. ‘Voor de zomervakantie mochten we ook al meedoen. We kregen wiskunde, natuurkunde, gym – eigenlijk alle vakken. We hebben veel vrienden gemaakt en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren, zoals de Bosnische taal.’

De jongens verblijven al maanden in het voormalige studentencomplex Borici, een van de twee officiële vluchtelingenkampen in Bihac. Het ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum, maar ’s ochtends worden de kinderen vanuit de kam …

Lees het hele verhaal op de website van het Nederlands Dagblad.

Geef een antwoord