De Bukovica rivier is een erg belangrijke bron van watervoorziening in Savnik en omgeving. Balkan hydro power plant

Red het wilde water

De Europese Unie eist van haar aspirant-leden dat zij het gebruik van duurzame energie opschroeven. Reden voor verschillende Balkanstaten om grootscheeps dammen aan te leggen. Corruptiegevoelig, en niet goed voor het milieu. Het protest zwelt aan.

Red het wilde water

Voor Down To Earth Magazine sprak ik activisten uit Montenegro, Bosnië, Slovenië en Albanië. Sommige staan eenzaam in hun strijd, anderen winnen prijzen voor hun moedige optreden. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze staan vrij machteloos tegenover corrupte politici, bedrijven en banken die vastberaden zijn massaal waterkrachtcentrales te bouwen en daarmee de rivieren onherstelbaar te vernietigen.

Je leest mijn verhaal via bovenstaande link.

Geef een antwoord