Ga naar de inhoud

Samirs vader werd vermoord tijdens genocide Srebrenica: ‘Geen enkel bedrag kan een leven compenseren’

De Nederlandse staat heeft 12 miljoen euro betaald aan schadevergoedingen voor nabestaanden van Srebrenica. Het gaat om familieleden van een groep van ongeveer 350 mannen die tijdens de genocide in 1995 vermoord zijn. De Nederlandse Staat is deels aansprakelijk voor hun dood. De afgelopen twee jaar konden nabestaanden een claim indienen.

De vader van Samir werd vermoord tijdens de genocide in Srebrenica in 1995. Net als duizenden anderen wil Samir aanspraak maken op een schadevergoeding van de Nederlandse overheid. Niet om het geld, maar om de erkenning. “Het is belangrijk dat ze schuld bekennen.”

Voor RTL Nieuws schreef ik een artikel over de schadevergoedingen en interviewde ik Samir over zijn vader voor een reportage op televisie en een online video.