Ga naar de inhoud

Verkiezingen in Servië: ‘Het gaat honderd jaar duren om te herstellen wat de president heeft aangericht’

Aanstaande zondag zijn er vervroegde parlements- en lokale verkiezingen in Servië. Er lijkt geen twijfel over mogelijk dat de partij SNS van de autoritaire president Vučić opnieuw de grootste wordt. De oppositie is meer verenigd dan ooit en heeft hoop, maar speelt in een ongelijk speelveld.

‘Beste vrienden, het is koud vanavond. Het zal zondag ook koud zijn, maar we moeten allemaal naar de stembus.’ Vladimir Obradovic, de oppositiekandidaat voor het burgemeesterschap voor de hoofdstad Belgrado, spreekt de massa van duizenden mensen toe die zich heeft verzameld op het Plein van de Republiek.

Achtergrondartikel over de verkiezingen in Servië voor het Nederlands Dagblad.